Onze visie

Inzicht dat leidt tot duurzame doorbraken

Als je toe bent aan professionele begeleiding om te komen tot een betere kwaliteit van leven of om problemen op te lossen die op je pad komen, heb je keuze uit een breed scala aan mogelijkheden. Op zichzelf is dat natuurlijk fijn, want dat betekent dat er perspectieven zijn om verandering te realiseren. Je hoeft niet in je eentje blijven “aanmodderen” met je thema’s, maar je kunt hulp organiseren. Maar het grote aanbod aan mogelijkheden kan ook vertroebelend werken, want hoe maak je een goede keus? Laat ons je wat op weg helpen!

Zeven belangrijke redenen om je door ons te laten begeleiden:

Werken in een betrokken en veilige sfeer

Een goed platform waar je op een veilige manier jouw persoonlijke thema’s aan de orde kunt stellen, is van grote waarde. Door in onze coaching een goed contact met je te waarborgen, waarbij warmte en betrokkenheid de ondergrond zijn, kun je bij ons worden uitgedaagd tot het doorbreken van je patronen. We focussen ons op je problemen en we doorgronden ze. Vervolgens geven we je handvatten voor oplossingen op een manier die jou recht doet.

Vergroten van zelfinzicht

Inzicht in jezelf maakt dat je leert om zelfstandig je problemen op te lossen en om uiteindelijk een goede coach voor jezelf te zijn. Daarom werken we daar in onze praktijk aan en leggen daarmee samen met jou een fundament om de uitdagingen die je in je leven tegen komt, te kunnen hanteren.

Perspectief creëren

Perspectief heb je nodig in het leven omdat het is gericht op de toekomst en omdat het je houvast geeft en energie. Door de nieuwe inzichten over jezelf kom je bij ons tot die broodnodige nieuwe perspectieven en kun je je leven opnieuw richting geven zoals je dat graag wilt, waarbij je meer keuzevrijheid ervaart.

Veerkracht mobiliseren

Het mobiliseren van je eigen veerkracht is belangrijk, want dat is bij uitstek de motor om autonoom in het leven te staan. Wij stimuleren je veerkracht steeds door je te prikkelen en uit te dagen, waardoor je gemotiveerd raakt om in beweging te komen en om te bereiken wat je wilt.

Duurzame verandering bewerkstelligen

De inzichten die je uit een coachings-traject bij ons krijgt aangereikt, leiden tot duurzame verandering. Ze raken in je psychologische systeem verankerd, zodat je daar altijd op terug kunt vallen en zodat je steeds het benodigde gereedschap hebt om te dealen met de uitdagingen die op je pad komen.

Betaalbaar en overzichtelijk

Doordat we je autonomie stimuleren, maken we onszelf uiteindelijk overbodig, want je kunt met de inzichten die je hebt gekregen een uitstekende coach voor jezelf zijn. Daardoor zijn onze coachingstrajecten heel toegankelijk en betaalbaar: na zo’n vijf à zes gesprekken heb je voldoende bagage om constructief aan de slag te gaan.

Humor

In onze begeleiding maken we graag en veel gebruik van humor, waar en wanneer dat maar kan, want humor relativeert! Het maakt dat je vanuit een ander perspectief naar je problemen kunt kijken. En andere perspectieven vergroten weer je veerkracht. Je krijgt zin om zelfstandig je problemen ter hand te nemen en daar ook nog eens plezier aan te beleven! Daardoor zijn coachingstrajecten bij ons natúúrlijk boeiend, vanzelfsprékend leerzaam, maar bovenal: LEUK!