Coaching op drijfveren

Word wie je bent en bereik wat je wilt!

Coaching op drijfveren is een vorm van persoonlijke begeleiding waardoor je ontdekt en beter bereikt wat je echt wilt in je leven. Je krijgt inzicht in je onbewuste persoonlijke motivatie die verantwoordelijk is voor bijna al je gedrag, zonder dat je dat weet. Dat inzicht leidt er toe dat je de beperkende overtuigingen bij kunt stellen die je onbewust koestert. Je krijgt zo meer grip om te bereiken wat je wilt, in het besef dat je keuze hebt.

Zelfkennis

Onze begeleiding geeft je de handvatten die je nodig hebt door je zelfkennis en nieuwe inzichten aan te reiken. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en krijgt meer grip. Je maakt doorbraken in de patronen waar je last van hebt en creëert daardoor nieuwe perspectieven voor jezelf. Van inzicht naar uitzicht helpen we je op weg.

Onbewuste ideaalbeelden

We maken je bewust van het ideaalbeeld dat je onbewust koestert en nastreeft. Omdat je daar zo naar verlangt, werk je er hard aan om te krijgen wat je hebben wilt, alsof je leven er van afhangt! Maar ondanks al je goede bedoelingen ziet jouw realiteit er steeds weer anders uit dan waar jij op had ingezet.

Onbewuste drijfveren

Zonder dat je het weet wordt je doorlopend aangestuurd door je onbewuste persoonlijke drijfveren. Ze zijn verantwoordelijk voor bijna al je gedrag en zetten je steeds in beweging op weg naar je ideaalbeeld, volgens jouw voorkeursstrategie. Je drijfveren veranderen niet gedurende je leven en horen net zozeer bij je als de kleur van je huid of ogen, en je geslacht. Drijfveren worden beschreven in het enneagram, een eeuwenoud ontwikkelingsmodel voor persoonlijke en spirituele groei.

Bewustwording

Inzicht in je drijfveren geeft je het gereedschap om veranderingen in je leven te bewerkstelligen die beklijven en duurzaam zijn. Dat komt omdat je de onderliggende structuur van je gedrag leert kennen. Daardoor is onze coaching niet zo zeer gericht op het oplossen van klachten, maar meer op het achterhalen van het onderliggende probleem dat maakt dat je juist deze specifieke klacht hebt. Werk je aan het onderliggende probleem dat rechtstreeks voortvloeit uit je drijfveren, dan los je niet alleen je klacht op, maar dan werk je toe naar structurele doorbraken!

Overtuigingen

Je drijfveren voeden een uitgebreid stelsel van onbewuste overtuigingen die je houvast geven in je leven, om het op jouw manier te kunnen leiden. Een overtuiging is een aanname over de werkelijkheid waar je naar leeft, waar je in gelooft en die je ook steeds kloppend probeert te maken. Onbewuste overtuigingen regeren over je leven mee zonder dat je het weet en geven je houvast, maar tegelijkertijd beperken ze je ook.

Ruimte creëren

Door de coaching die je bij ons kunt krijgen, leer je welke onbewuste overtuigingen jouw wereldbeeld tot nu toe bepalen. We helpen je om beperkende overtuigingen waar je last van hebt, bij te stellen. Je leert dat je met bijgestelde overtuigingen meer ruimte krijgt om je mogelijkheden te vergroten en te bereiken wat jij wilt.

Bewuste keus, blijvende verandering

Zo leg je een stevig fundament om op basis van je bijgestelde overtuigingen je gedrag bewuster gestalte te geven. Met nieuw gedrag moet je oefenen, en dat gaat gepaard met vallen en opstaan, net zoals je hebt leren zwemmen of autorijden. Maar je zult merken dat het op die manier beklijft en dat het gaat om blijvende verandering!

De V-Cirkel

De drijfveren van de negen mens-types die het enneagram zo prachtig beschrijft, zijn door de psychologe Monique Schouten heel werkzaam gemodelleerd, toegankelijk en hanteerbaar gemaakt met de V-Cirkel-methode. Er zijn negen V-Cirkels die de vicieuze cirkels, de grondpatronen van ieder type beschrijven en één van die cirkels gaat over jou. Het werken met de V-Cirkel-methode geeft inzicht in je onbewuste motor die maakt dat je in beweging komt. Hoe je steeds toe werkt naar wat je graag wilt bereiken en wegblijft van wat je liever vermijdt in het leven. En het legt de verdedigingsmechanismen bloot, waarmee je je eigen patroon, je V-Cirkel, in stand houdt. Monique heeft ons diepgaand en uitgebreid geschoold in deze methode. Als geregistreerde coaches van de V-Cirkel-Academie in Hilversum durven we de stelling aan dat de V-Cirkel methode niet alleen de wijsheid van het enneagram bijzonder veel recht doet, maar vooral dat het leidt naar structurele en blijvende doorbraken in je leven!