Relatie check-up

Stilstaand water bederft….

Soms stroomt een relatie niet meer zoals die ooit was begonnen. De partner waar je ooit verliefd op werd, blokkeert je nu in je mogelijkheden. Wat je vroeger zo leuk aan hem of haar vond, irriteert of benauwt je nu.

Ideaalbeelden komen niet uit…

Hoe gek het ook klinkt, vreemd is dat niet! Onbewuste drijfveren maken namelijk dat we allemaal proberen om onze ideaalbeelden in de omgeving te “fixen,” en daarmee koesteren we eigenlijk te hoge verwachtingen over onze partners! We hebben de illusie dat we gelukkig worden als er in de buitenwereld, dus ook in de manier waarop onze partner zich gedraagt, iets verandert. Daarbij hebben we meestal niet in de gaten dat we op die manier onze eigen ontwikkeling blokkeren…

Over- en onderfunctioneren beperken je groei…

Na verloop van tijd kan het over- en onder-functioneren in gedrag, zoals jullie dat samen hebben “afgesproken,” een behoorlijke last worden. De diep ingesleten relatiepatronen kunnen er uit zien als een naargeestige herhaling van zetten, waardoor je samen gewoonweg in de overlevingsmodus functioneert. Nog afgezien van mogelijke echtelijke conflicten, misschien denken jullie er zelfs aan om te gaan scheiden, is dat geen prettig perspectief!

Een nieuwe balans

Juist in deze fase is het raadzaam om ons in te schakelen, want we laten je zien waardoor de relatie haar vitaliteit kwijt is. Door jullie drijfveren naar boven te halen en de uitwerking daarvan in jullie partnerschap te laten zien, ontdek je dat er mogelijkheden zijn om voor een nieuwe gezondere balans te zorgen.

Perspectieven geven je ruimte!

We maken je bewust van nieuwe perspectieven die er zijn. Vaak geeft dat veel inzicht en biedt het goede aanknopingspunten om een relatie nieuw leven in te blazen. Niet zelden horen we van partners die hierin hebben geïnvesteerd: “We hebben nog dezelfde partner, maar wel een nieuwe relatie, niet in de minste plaats een nieuwe relatie met onszelf!”